У всіх областях тривають сільськогосподарські ярмарки. Так, з початку року пройшло понад 68 тисяч таких заходів. За цей час аграрії змогли заробити 7,3 мільярда гривень. Українці отримали можливість придбати якісну сільськогосподарську продукцію безпосередньо у виробників.

Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«У цьому році аграрії зібрали багатий урожай овочів і фруктів, які зараз кожен охочий може придбати на ярмарках. Також на них представлена м'ясо-молочна та інша сільгосппродукція. Тому українці можуть купити продукти безпосередньо у виробника, не сумніваючись в їхній якості, і без націнки. Тому Міністерство всіляко популяризує проведення таких заходів та намагається залучити до них якомога більше аграріїв», - зазначив міністр.

Так, з початку 2013 року по всій Україні відбулося понад 68 тисяч продовольчих ярмарків. За цей час українці придбали на них понад 804 тисячі тонн сільськогосподарської продукції на суму майже 7,3 мільярда гривень. Зокрема, тільки в листопаді в регіонах пройшло понад 9 тисяч продовольчих ярмарків, на яких реалізовано продукції на суму 1,3 мільярда гривень. Найбільшу кількість ярмаркових заходів провели в Київській, Дніпропетровській, Вінницькій, Волинській, Сумській областях та АР Крим. А за обсягами реалізованої продукції лідирують Одеська, Тернопільська, Вінницька та Волинська області.

«Для нас важливо, щоб на ярмарках могли торгувати виключно виробники, а не посередники. Також на таких заходах повинна реалізовуватися тільки продукція продовольчого характеру. Тому у разі виявлення будь-яких порушень громадяни можуть звернутися в Консультаційний центр Мінагрополітики, де на скарги відреагують у максимально стислі терміни. Також колл-центр може надати інформацію про те, де і коли проходять ярмарки і як на них потрапити», - повідомив Присяжнюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

126