Народний депутат від фракції Партії регіонів Володимир Олійник заявляє про підготовку опозицією провокації з вбивством на Майдані Незалежності, де триває антиурядова акція протесту.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, він заявив на брифінгу в парламенті.

«У нас є важлива інформація джерела, близького до лідерів опозиції. Опозиція вважає, що масові мітинги загасають. А українці дуже болісно відгукуються на такі НП як побиття і кровопролиття, вбивство. Тому обговорюється питання про вбивство когось на Майдані або про підкидання трупа. Є цілий якийсь список зниклих на Майдані, але організатори не називають їхніх прізвищ. Наше джерело - це людина, якій як і Забзалюку (народний депутат з фракції «Батьківщина» Роман Забзалюк. - Ред.), набридло на це все дивитися», - сказав Олійник.

За словами регіонала, опозиціонери хочуть загострити ситуацію, щоб підняти на мітинги всю країну.

«Як тільки я отримав цю інформацію, то зробив заяву в СБУ, МВС, щоб вживалися заходи», - повідомив він.

При цьому Олійник підкреслив, що Забзалюк не є цим джерелом. За його словами, це «людина, яка сказала: є межа для тих методів, які повинні бути застосовані в боротьбі з владою».

Крім того, нардеп вимагає від організаторів протестів оприлюднити прізвища людей, які вважаються зниклими.

«Я вимагаю, щоб організатори мітингу на Майдані оголосили прізвища зниклих, тому що можливі провокації. Всі повинні бути чесними в цьому питанні. Також прошу учасників мітингу бути уважними і співпрацювати з міліцією, заявляти про провокації», - заявив він.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

297