Уряд продовжує йти шляхом європейської інтеграції, готувати найбільш виважені економічні вимоги до країн ЄС, а також умови співпраці, які б забезпечили Україні стабільність економіки.

Таку думку висловив міністр освіти і науки України Дмитро Табачник, коментуючи непідтримку парламентом резолюції недовіри Кабінетові Міністрів України.

«Сьогоднішні бурхливі, гострі політичні дебати у Верховній Раді показали, що більшість легітимного парламенту, вищого органу народовладдя, виступає за стабільність. Тому що напередодні прийняття нового бюджету, який визначить життя економіки, розмір заробітної плати кожного вчителя, лікаря, бібліотекаря і викладача університету на весь 2014 рік, більшість Верховної Ради висловилося за стабільність», - заявив він.

У свою чергу, дії уряду, за його словами, спрямовані на утримання економічної стабільності, недопущення розростання громадянського конфлікту, а також відсутність перешкод для життєдіяльності Києва і економіки України.

«Дуже важливо, що часто гострі, радикальні, навіть антиконституційні заклики лідерів опозиції абсолютно не збігаються з прагненнями людей, які перебувають на Майдані Незалежності. Це говорить про те, що опозиція намагається перетворити все в хаос, в революційний безлад, через який постраждають всі, абсолютно всі громадяни України», - додав Табачник.

Водночас, міністр виступив за розслідування правоохоронними органами та Генеральною прокуратурою розгону мирного євромайдану минулого тижня.

«Це надзвичайно важливо, це говорить про те, що здоровий глузд і бажання зберегти крихку стабільність, залагодити все мирним шляхом, діалогом, у парламенті ці настрої переважають», - резюмував представник уряду.

Як раніше повідомляв ForUm, 3 грудня Верховна Рада України не змогла відправити Кабінет Міністрів України у відставку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1291