Перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов засуджує силовий розгін мирних учасників політичних акцій на Майдані Незалежності й обіцяє всебічне розслідування цього інциденту. Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу Euronews.

Арбузов запевнив, що розслідування мало дати відповідь на запитання про те, хто персонально віддав наказ про проведення силової акції проти демонстрантів.

«Маючи конкретний намір очистити Майдан, вони (сили правопорядку. - Ред.) застосували силу. Для цього був відданий певний наказ, і ми хотіли б знати, хто віддав цей наказ. Це була чітка команда, тому що ситуація склалася прямо на місці. Я сумніваюся, що в той момент, при тій кількості маніфестантів, хтось свідомо хотів створити такі проблеми. Звичайно, ми не схвалюємо такі дії, зараз триває розслідування. Я неодноразово говорив в інтерв'ю: ми засуджуємо те, що трапилося», - заявив перший віце-прем'єр.

Як раніше повідомляв ForUm, після того, як у ніч на 30 листопада Майдані Незалежності відбулися зіткнення між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

174