На сьогоднішній день в правоохоронні органи надійшло 25 заяв від працівників ЗМІ щодо нанесення їм тілесних ушкоджень під час висвітлення акцій в останні дні.

Про це повідомив заступник начальника Головного слідчого управління МВС Олег Татаренко сьогодні під час круглого столу Українського форуму «Стабілізація ситуації в країні - першочергове завдання».

Він зазначив, що журналісти скаржаться як на дії працівників міліції, так і на дії невстановлених громадян.

Також, за його словами, в міліції зареєстровано близько 509 кримінальних проваджень за скоєння кримінальних правопорушень, повідомляє «УНІАН».

«Питання номер один для нашої служби - об'єктивно розібратися і встановити осіб, які допустили правопорушення», - сказав Татаренко.

Він також повідомив, що 10 громадян затримано за нанесення тілесних ушкоджень, як працівникам міліції, так і пересічним громадянам.

Нагадаємо, понад 40 журналістів було побито під час висвітлення євромайданів. Більшість із них постраждали, висвітлюючи 1 грудня сутички на вулиці Банковій у Києві.

МВС закликало всіх представників ЗМІ, яких побили, звернутися в правоохоронні органи для того, щоб можна було почати розслідування та притягнути винних до відповідальності.

В ОБСЄ висловили стурбованість у зв'язку з масштабами насильства відносно представників засобів масової інформації на демонстраціях в Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

175