Відтік готівкової іноземної валюти був досить слабким в жовтні, відображаючи зниження девальваційних очікувань. Про це йдеться в аналітичному огляді інвестиційної компанії Dragon Capital.

Експерти компанії констатують, що в жовтні профіцит фінансового рахунку продовжили підтримувати торговельні кредити, які, як вони вважають, пов'язані з фінансуванням платежів за газ.

«Відтік готівкової іноземної валюти був досить слабким у жовтні ($0,2 млрд), відображаючи зниження девальваційних очікувань. Різке поліпшення динаміки на готівковому валютному ринку компенсувало виключно слабку динаміку прямих інвестицій і стало основною причиною скорочення загального дефіциту платіжного балансу порівняно з минулим роком», - зауважили вони.

В інвесткомпанії відзначають, що в жовтні дефіцит поточного рахунку України скоротився до $1,9 млрд. в порівнянні з переглянутими даними за вересень ($2,2 млрд.).

У той же час, фінансовий рахунок (без урахування виплат МВФ) в жовтні був зведений з профіцитом $1,4 млрд.

Аналітики стверджують, що з урахуванням погашення кредитів МВФ ($4,6 млрд. за 10 місяців 2013 року порівняно з $2,5 млрд. за 9 місяців минулого) дефіцит платіжного балансу склав близько $3,6 млрд. за вказаний період, скоротившись у порівнянні з $5,3 млрд. за 10 місяців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

110