За останні три роки в Україні валове виробництво сільгосппродукції зросло на 25%.

Про це в інтерв'ю інформаційному агентству «УНІАН» повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

Цього вдалося досягти завдяки системній роботі, проведеній Урядом і виробниками. За цей час аграрний сектор закріпив за собою статус лідера в економіці країни. І надалі необхідно працювати над тим, щоб АПК став невід'ємною частиною соціального забезпечення українського села.

«Завдяки політиці уряду вдалося підтримати динаміку розвитку аграрного сектора. У результаті, за три роки нам вдалося наростити валове виробництво сільгосппродукції на 25%. Тому аграрний сектор закріпив позиції лідера економіки України. І, нарешті, нам вдалося покращити рівень матеріального забезпечення села», - підкреслив Присяжнюк.

Міністр додав, що за три роки Україна стала одним із світових лідерів з експорту аграрної продукції, зокрема, зернової групи. Крім того, за цей час на 30% вдалося розширити географію поставок української сільгосппродукції на зовнішні ринки.

Також Присяжнюк зазначив, що поступово зростають обсяги вирощування базової культури - зерна. Так, цього року Україна отримала рекордний урожай - понад 61 млн тонн зерна.

«Зараз ми продовжуємо працювати над тим, щоб економіка аграрного сектора стала невід'ємною частиною соціального забезпечення українського села. Ми повинні зміцнити селянина в надії на те, що про село піклується держава. Це і є одним з основних наших завдань на наступні роки», - підкреслив глава відомства.

Нагадаємо, вчора міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк відбув з робочою поїздкою до Китаю. Під час офіційного візиту глава відомства проведе низку зустрічей у рамках українсько-китайського партнерства в аграрному секторі.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

114