Ситуація, що відбувається сьогодні в Україні, не позначилася на валовому національному продукті. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на прес-конференції заявив доктор економічних наук, професор, ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко.

«Валовий національний продукт створюється не в Києві, а за його межами: на великих підприємствах, у торгівлі, в експорті. Поки революційна ситуація суттєво не вплинула на зниження ВНП. Звичайно ж, ВНП створюється і в банках, і навіть в освіті, але традиційно Україна залежить від великої індустрії, торгівлі і менше - від фінансів. Тому до сьогоднішнього дня не вірю, що така ситуація суттєво вплинула на економіку», - сказав він.

Експерт також підкреслив, що звертався до всіх учасників революційного процесу, як з боку влади, так і опозиції з тим, «що вони повинні залишити банки, фінанси, велику індустрію поза цих процесів».

За словами Савченка, це відповідає як інтересам країни, так і інтересам влади та опозиції, а особливо інтересам «маленьких українців».

Як повідомляв ForUm, після розгону «Беркутом» євромайдану в Києві у ніч на 30 листопада, 1 грудня у столиці і по всій країні сотні тисяч громадян вийшли на акції громадянського протесту.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

111