Прем'єр-міністр України Микола Азаров вимагає припинити блокування будівлі уряду. Про це, як передає кореспондент Forum'у, він заявив, виступаючи з трибуни парламенту.

«Ми провели зустрічі з усіма послами ЄС. Вони чітко сказали, що штурм адміністративних будівель - це не шлях до євроінтеграції, це шлях до диктатури. І тут, у цьому залі, категорично вимагаю від усіх, хто причетний до прийняття незаконних рішень про блокування будівлі уряду, припинити! Ви будете нести відповідальність. У ваших рядах є юристи, вони розуміють, що ваші дії порушують не тільки Конституцію, але й Кримінальний кодекс», - сказав Азаров.

За його словами, влада відкрита для діалогу. «Ми готові обговорювати з мирними маніфестантами всі наші домовленості з партнерами. Ми протягнули руку і якщо зустрічаємо кулак - у нас достатньо сил для відповіді. Ті мільйони українців, на яких посилається Яценюк... Ми спираємося на більшість. А більшість облрад вчора вимагали наведення порядку та продовження євроінтеграційного шляху. Ми в цьому єдині з тими чесними маніфестантами, які є на Майдані. Скиньте політиканів! Вони намагаються повторити сценарій 2004 року, але зараз інша країна. Який же шлях в Європу, якщо застосовуються такі методи? Ми вистоїмо, але вам буде соромно», - зазначив прем'єр.

«Ті, хто вас штовхає на блокування Кабміну, або безвідповідальні люди, або авантюристи, або не розуміють специфіку роботи уряду. Там працює Мінфін і Мінекономіки, які проводять щодня фінансові операції за платежами для всієї України. Зарплата будь-якого вчителя, лікаря, робота швидких, шкіл залежить від функціонування уряду. Що ж ви робите? Посли ЄС вчора сказали, що такі блокування неможливі в Європі. А якщо ми європейці, то чому у нас це можливо? Я зроблю все, щоб не допустити зростання цін, тарифів і девальвацію гривні, ми підтримаємо сільгоспвиробника», - пообіцяв він.

Як раніше повідомляв ForUm, після того, як у ніч на 30 листопада Майдані Незалежності відбулися зіткнення між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.

Мітингувальники захопили будівлі КМДА та Будинку профспілок у центрі Києва.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що правоохоронні органи не допустять силового захоплення Верховної Ради України.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

320