Прем'єр-міністр України Микола Азаров вибачився за дії «Беркута» під час розгону мітингу на Майдані Незалежності в ніч з 29 на 30 листопада. Про це, як передає кореспондент Forum'у, він заявив, виступаючи з трибуни парламенту.

«Від імені уряду хочу принести вибачення за дії правоохоронних органів. І Президент, і уряд глибоко жалкують про те, що сталося. Я вам гарантую, що зараз уже проводиться ретельне розслідування з урахуванням відеофіксації, свідчень очевидців. І всі, хто винен у застосуванні сили, понесуть відповідальність. У суботу, неділю і понеділок правоохоронні органи не застосовували силові методи, щоб утримати порядок», - сказав Азаров.

За його словами, під час штурму будівлі Адміністрації Президента «Беркут» був позбавлений усіх засобів впливу і йому дали сувору вказівку не застосовувати силу.

«У нас є 162 постраждалих працівника міліції, 92 людини госпіталізовані з важкими травмами», - зазначив прем'єр.

«З приводу інциденту в ніч з п'ятниці на суботу: ще попереду питання детального розслідування. Зараз є список всіх постраждалих. В цьому списку лише 1 особа у віці 17 років, решта значно старше. Я пропоную відмовитися від емоцій і слідувати букві закону. Закон - європейський шлях», - зазначив він.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

311