Побиття мітингувальників на євромайдані було невигідним Віктору Януковичу. Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив у кулуарах парламенту народний депутат Партії регіонів Володимир Олійник.
 
«Президенту це побиття було невигідно, тому що вся зовнішня і внутрішня критика впала на нього. Говорячи про правову відповідальність, потрібно пам'ятати, що після неї настає політична, і її повинен прийняти Президент, виходячи з фактів. Саме тому ми чекаємо результатів розслідування. Після чого будуть зроблені політичні висновки. Влада дасть правову оцінку подіям», - сказав він.
 
За його словами, Генпрокуратура в середу оприлюднить звіт про результати розслідування побиття мітингувальників. «Ви чули, що сьогодні в сесійній залі звучало слово «революція». Кров потрібна, без крові не підняти українців і опозиція це розуміє. Де були лідери з 4 до 5 ранку 30 листопада. Вони ж закликали людей стояти на Майдані вночі, а самі спали в теплих ліжках. Можливо, завдяки їх недоторканності, можна було уникнути побиття. Якщо ти закликаєш стояти на Майдані, йди останнім», - вважає народний депутат.

Як раніше повідомляв ForUm, після того, як у ніч на 30 листопада Майдані Незалежності відбулися зіткнення між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.

В той же день близько 14.00 невідомі почали штурм Адміністрації Президента.

Мітингувальники захопили будівлі КМДА та Будинку профспілок у центрі Києва.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що правоохоронні органи не допустять силового захоплення Верховної Ради України.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

285