Незалежна асоціація банків України (НАБУ), яка об'єднує майже 100 фінансово-кредитних установ нашої держави і 90% активів банківської системи, вважає за необхідне висловити свою підтримку діям Національного банку України як гаранта фінансової стабільності.

На думку банкірів, політичні суперечки не повинні негативно позначатися на економічній ситуації в країні. Ми всі зацікавлені в одному: в економічному зростанні та процвітанні нашої держави, у підвищенні рівня життя кожного його громадянина.

За останні кілька років банківській системі ціною великих зусиль вдалося відновити довіру громадян до себе, і ми не хочемо її втрачати. НАБУ з усією відповідальністю заявляє, що інформація про якісь обмеження та штучні перешкоди на грошовому ринку є неправдивою. Ми закликаємо громадян не вірити у відверту нісенітницю і легко переконатися в стабільній роботі банківської системи у найближчому банківському відділенні.

Бурхливі пристрасті на площах країни не заважають банкам працювати в нормальному режимі і гарантувати надання якісних послуг своїм клієнтам. Заяви голови НБУ про підтримку регулятором системи для усунення можливих ризиків додають нам впевненості, що банки України вкотре продемонструють свою міцність і надійність, а вкладники, які довірили нам свої гроші, можуть не сумніватися: кожна їхня гривня - в надійних руках.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

124