Спроби захоплення урядових та адміністративних будівель, а також силові акції опозиції загострюють політичне протистояння в країні і можуть відкинути Україну назад у процесі євроінтеграції.

Про це в ексклюзивному коментарі телеканалу «БТБ» заявила директор Європейської академії дипломатії (Польща) Катаржина Писарська.

«Захоплення урядових будівель штурмом - це не тільки нерозумно, але і може загострити політичний конфлікт. Люди, які провокують насильство, просто безвідповідальні. В опозиції повинна бути чітка воля зупинити це. Одна справа - мирний протест, мирні зібрання зі спільною ідеєю, і зовсім інша - напад на громадські та адміністративні будівлі. Насильство ніяк не допоможе змінити ситуацію, воно може лише дестабілізувати її», - сказала Писарська.

Директор Європейської академії дипломатії висловила впевненість, що опозиція повинна припинити силові акції і сісти за стіл переговорів для врегулювання політичної ситуації в країні. Писарська зазначила, що лідери опозиції очолили натовп розлючених людей і активно використовують громадський протест у власних політичних цілях проти законно обраної легітимної влади.

Оцінюючи вплив масових протестів на процес євроінтеграції України, експерт зазначила: «Все залежатиме від того, як вони закінчаться. Якщо на вулицях буде кровопролиття, вони не допоможуть. Насильство стане аргументом для тих у ЄС, хто не виявляє ентузіазму щодо ближчої інтеграції з Україною».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

271