На мітингах активно промишляють кишенькові злодії, які, імітуючи вираження громадянської позиції, вичікують зручного моменту, щоб витягнути телефони або гаманці. Про це розповів колишній прес-секретар Міністерства внутрішніх справ України Володимир Поліщук.

«У будь-якій юрбі промишляють кишенькові злодії, які можуть імітувати вираження громадянської позиції, а насправді вичікують зручного моменту, щоб витягнути телефони або гаманці. Тому на мітинг краще не приносити великі суми грошей. Також бажано документи ховати у внутрішніх кишенях. На подібних заходах, як би не переповнювали емоції, важливо не забуватися», - сказав він.

Крім того, експерт застеріг мітингувальників від спокуси взяти на протести зброю.

«Звичайно ж, не потрібно брати з собою зброю, в тому числі травматичну. Я маю на увазі також тих, хто має на неї дозвіл, не виключаючи журналістів», - підкреслив Поліщук.

Колишній прес-секретар МВС також дав декілька рекомендацій, як вести себе в агресивному натовпі.

«Не треба мати при собі якихось громіздких сумок, рюкзаків. За них можна легко потягнути і людина втратить рівновагу. Якщо ви вже опинилися в агресивному натовпі, то потрібно пробиратися до її країв, подалі від епіцентру. При цьому важливо направлятися обличчям до натовпу», - резюмував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

145