Можливе створення зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом має стати найбільшим геополітичним зрушенням євразійського простору за останні двадцять років. Про це йдеться в статті автора «Inpress.ua» Володимира Нестерова «Протести в Україні - куди приведе революція».

«У зв'язку з цим інтерес сторін до підписання Угоди був дуже великим і залишається таким. Однак ЄС допустив помилку, зосередившись на питанні Тимошенко» замість того, щоб пообіцяти Києву суттєву компенсацію за створення зони вільної торгівлі. Цю ситуацію використали і представники української опозиції і їх вірогідні покровителі з-за кордону. І в столиці почалися заздалегідь сплановані масові заворушення», - зазначає Нестеров.

Автор статті вважає, що під виглядом боротьби за євроінтеграцію зараз відбувається банальна бійка за владу. При цьому українська опозиція відрізняється вражаючим боягузтвом і цілковитою відсутністю рішучості.

«Використовуючи євроромантизм молоді, євроілюзії середньостатистичного громадянина і русофобію націоналістів, опозиція раптом перейшла до активних і рішучих дій. Це змушує замислитися. Схоже, антидержавним шабашем майстерно диригують люди з іноземних посольств», - пише Нестеров.

На його думку, влада повинна захистити себе і суспільство від тих, хто намагається влаштувати державний переворот заради здійснення геополітичних амбіцій тих, для кого Україна - всього лише маленький гвинтик у їх величезній машині гегемонії у світі.

В якості прикладу таких зовнішніх втручань, замаскованих під революційні події, Нестеров наводить «Арабську весну» в Тунісі, Єгипті, Лівії, Ємені та Сирії.

«Арабська весна» завдала чимало неприємностей Китаю, що зміцнював свої позиції на Близькому Сході і в Африці. Натомість країни-об'єкти «весни» лежать в руїнах, а в Сирії триває інспірована ззовні громадянська війна. Але «дрібниці» такого роду гегемонів турбувати не можуть. Головне – досягти цілей, які вони поставили», - зазначив Нестеров.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

150