Люди, які захопили будівлю Київської міської державної адміністрації, не бажають вести цивілізований діалог і налаштовані на цілеспрямоване порушення закону. Про це заявив народний депутат України Вадим Колесніченко, який прийшов у будівлю КМДА разом з народним депутатом Олександром Онищенком.

«Я спеціально прийшов у КМДА як народний депутат, щоб спробувати з'ясувати, що відбувається. Хотів з'ясувати цілі та завдання цих людей і пояснити їм, як юрист, що силове захоплення держустанови - це порушення кримінального законодавства. Тисячі людей, які повинні були вийти на роботу, отримувати заробітну плату, у яких є сім'ї, сьогодні не змогли працювати», - пояснив він мету свого візиту в будівлю КМДА.

Однак коли народні депутати з'явилися в будівлі київської мерії, люди, які перебувають там, відмовилися їх навіть вислухати і почали ображати. Крім того, на запитання Колесніченка, з якою метою було захоплено приміщення столичної міськадміністрації, один з мітингувальників прямо відповів: «Повалення влади».

«Тут немає мирного протесту. Люди, які захопили державні установи, усвідомлено роблять все від них залежне, щоб порушити закон. Ми не бачимо, по суті, бажання вести діалог. Це не Європа», - прокоментував Колесніченко свою спробу поспілкуватися з мітингувальниками.

«Про євроінтеграцію тут навіть розмови немає. В Європі, навіть якщо ти торкнешся рукою працівника поліції, проти тебе застосовуються жорсткі заходи», - зазначив він, додавши, що захоплення Київської адміністрації - це грубе порушення чинного законодавства.

За словами народного депутата, якщо ми живемо в правовій державі і прагнемо до європейських цінностей, такі порушення закону повинні бути покарані: «Європейський вибір - це вибір правовий, а правовий вибір - це правова свідомість кожного громадянина нашої держави».

Як повідомляв ForUm, 1 грудня мітингувальники захопили будівлі КМДА та Будинку профспілок у центрі Києва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

143