Питання недовіри уряду має розглядатися у присутності членів Кабінету Міністрів. Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив екс-голова Верховної Ради України, народний депутат України Володимир Литвин.

«У Раді має бути уряд для того щоб, як мінімум, була витримана процедура, регламент - чистота прийняття рішення», - сказав він. Інакше, за словами Литвина, судом може бути прийнято рішення про скасування голосування парламенту.

Також Литвин нагадав, що якщо парламентаріям не вистачить голосів за відставку уряду, то протягом півроку це питання не зможе розглядатися в парламенті.

«Уряд повинен відповідати за те, що сталося. Адже ми говорили два роки, що все буде нормально, а потім в один день виявилося, що не туди йшли. А люди вийшли на підтримку влади, і за це отримали кийками по голові. Очевидно, за це треба відповідати», - сказав він.

Крім того, Литвин вважає, що якщо проблеми, що виникли в Україні, не будуть вирішені, це призведе до силового протистояння, відповідальними за яке будуть представники і опозиції, і влади.

«Часто порівнюють сьогоднішні події з 2004-м. Повинен сказати, що нинішні події більш радикальні. Це нове покоління, яке вимагає правди і перспективи для себе і країни. З цим треба рахуватися. Люди на вулиці - це закон людських мас - стають все більш радикальними. Політичним лідерам, у даному випадку опозиції, треба бути на крок попереду, щоб утримати в полі свого впливу цих людей», - попередив він.

Він також пропонує відновити переговорний процес з ЄС, домовитися про введення безвізового режиму вже з 2014 року в разі виконання Україною всіх умов. «Це підтримає все українське суспільство», - упевнений він.

«Шановні колеги, я прошу вас, очевидно, я маю на це моральне право, не доводьте ситуацію до того, щоб нас примусили до діалогу і компромісу. Інакше нас примусять до діалогу і компромісу... Сьогодні поле для компромісу ще є. Завтра його не буде», - застеріг він.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила рішення запросити уряд у повному складі для участі в розгляді питання про висловлення недовіри Кабінету Міністрів.

Верховна Рада почала розглядати питання про винесення недовіри уряду.

2 грудня Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування рекомендував парламенту розглянути проект постанови про відставку Кабінету Міністрів України.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213