Прес-служба Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України офіційно спростовує недостовірну інформацію, поширену деякими ЗМІ, про факт загибелі військовослужбовця внаслідок подій 1 грудня біля будівлі Адміністрації Президента.

Відповідну заяву опубліковано на сайті ВВ МВС України.

Станом на 9:00 3 грудня на лікуванні у Центральному шпиталі МВС України знаходяться 42 військовослужбовців внутрішніх військ, які постраждали під час сутичок з протестуючими в ході виконання завдань за охорону громадського порядку.

«Отримані бійцями травми середньої тяжкості - це переважно черепно-мозкові травми, переломи кісток, численні забої», - повідомив начальник медичного управління внутрішніх військ МВС України генерал-майор медичної служби Василь Коробка.

Зараз стан військовослужбовців задовільний, вони постійно перебувають під наглядом лікарів.

Як раніше повідомляв ForUm, після того, як у ніч на 30 листопада Майдані Незалежності відбулися зіткнення між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.

Кількість госпіталізованих міліціонерів унаслідок сутичок з учасниками мітингу в Києві зросла до 91 особи.

За даними прес-служби КМДА, на лікуванні в стаціонарних медичних установах Києва знаходяться 46 травмованих учасників акцій протесту.

Під час проведення масових акцій протесту в Києві летальних випадків не зафіксовано.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225