Голова Національного банку України Ігор Соркін стверджує, що банківська система України працюватиме, і людям не варто турбуватися про збереження своїх заощаджень. Про це він заявив у відеозверненні, оприлюдненому на офіційному сайті НБУ.

«Сьогодні, незважаючи на події, що відбуваються в останні дні в нашій країні, я як голова Національного банку України з усією відповідальністю заявляю: банки України не раз доводили свою здатність працювати за будь-яких умов. Згуртована позиція НБУ та банківської системи завжди були запорукою економічного успіху України», - підкреслив він.

Також, за словами Соркіна, Національний банк не вводив ніяких обмежувальних заходів на грошово-кредитному і валютному ринках. «Більш того, Національний банк у разі потреби готовий збільшити свою участь на всіх сегментах грошово-кредитного ринку для забезпечення рівноваги і нівелювання усіх ризиків. Велика територіальна система Національного банку дозволяє це зробити», - додав він.

«Закликаю всіх бути впевненими у роботі банківської системи і збереженні власних заощаджень. Я переконаний, що сьогодні в українському суспільстві немає нікого, хто був би зацікавлений у дестабілізації економічної ситуації. Зі свого боку Національний банк, як регулятор банківського ринку, був і завжди буде на сторожі інтересів економіки України і її громадян», - резюмував глава НБУ.

Як раніше повідомляв ForUm, після того, як у ніч на 30 листопада Майдані Незалежності відбулися зіткнення між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

428