Якщо влада й опозиція не вирішать політичні проблеми мирно, доведеться розплачуватися громадянською війною. Про це, як передає кореспондент Forum'у, повідомив сьогодні під час онлайн-марафону «Що чекає Україну? Аналіз поточних подій» в онлайн-студії «Inpress-клуб» головний редактор видання «Український телеграф» Володимир Скачко.

«Влада й опозиція повинні домовитися про два основоположні принципи: чи готові вони боротися за Україну ціною самої України, і чи готові вони з'ясовувати свої політичні проблеми без крові. Якщо вони не готові, то ціною цього протистояння буде громадянський конфлікт, якщо не громадянська війна, і в кінцевому підсумку - розкол країни», - заявив політолог.

За словами експерта, сьогодні вже проводяться обласні та міські ради в Одесі, на Донбасі, на яких люди висловлюють своє невдоволення ситуацією, а мер Львова мобілізує людей для виїзду в Київ. Для того, щоб стабілізувати ситуацію, владі й опозиції необхідно разом сідати за стіл переговорів.

«Легітимні представники влади й опозиції повинні сісти разом і з'ясувати, хто ж кинув бойовиків на штурм Адміністрації Президента, хто побив людей, хто першим почав, хто не дотримав. Якщо це провокатори від опозиції - садити, якщо це провокатори від влади - садити на підставі діючих в Україні законів», - підкреслив Скачко.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

349