Європейський Союз закликає українську владу і опозицію утриматися від насильства під час проведення масових акцій протесту і звертається до них із закликом сісти за стіл переговорів і почати діалог щодо подолання політичних розбіжностей. Про це на брифінгу заявила Майя Косьянчич, речник Верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон.

«Ми виступаємо за дотримання основоположних принципів: права на свободу зібрань, права на свободу висловлювань та свободу засобів масової інформації. Протести повинні проходити мирно. Обидві сторони повинні проявити стриманість. Насильство є абсолютно неприйнятним», - наголосила Косьянчич, повідомляє «УНІАН».

«Ми закликаємо всі сторони українського суспільства вирішувати розбіжності мирним способом, сісти і відкрито обговорити питання і спробувати прийти до взаємно-прийнятного вирішення», - сказала вона.

«Ми закликаємо дійових осіб українського політичного процесу почати діалог для досягнення прийнятного рішення нинішніх розбіжностей», - додала Косьянчич.

Нагадаємо, після розгону «Беркутом» євромайдану у Києві в ніч на 30 листопада, 1 грудня на вулиці столиці вийшло до 500 тисяч громадян, обурених нападом на мирних учасників протесту.
 
Близько 14.00 невідомі почали штурм Адміністрації Президента.

Також мітингувальники в центрі Києва увірвалися в будівлю КМДА та Будинку профспілок.

Міліція частково встановила ініціаторів заворушень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

530