Конфлікт під Адміністрацією Президента обійшовся без вогнепальної зброї завдяки стриманості міліції. Про це заявив сьогодні під час онлайн-марафону «Що чекає Україну? Аналіз поточних подій» в онлайн-студії «Inpress-клуб» головний редактор видання «Український телеграф» Володимир Скачко, повідомляє кореспондент Forum'у.
 
«Ми повинні бути вдячні Богові, боягузтву провокаторів і стриманості київської міліції за те, що під час штурму Адміністрації Президента в хід не пішла вогнепальна зброя», - зазначив експерт.
 
За словами експерта, сьогодні Україна знаходиться на порозі громадянського конфлікту, який може спричинити розкол країни, тому вирішити ситуацію необхідно тільки шляхом переговорів.
 
На його думку, у нинішніх подій може бути три ймовірні сценарії. «Всі подібні революції закінчувалися досить-таки шаблонно: по-перше, є варіант, який був реалізований у Росії, Білорусі та Узбекистані, де влада проявила свою силу і водометами розігнала всіх протестувальників. По-друге, можливе повторення мирного сценарію, коли все обмежиться довгостроковою акцією протесту. І по-третє, ситуація може розгорнутися за Кишинівським шаблоном, коли роз'ярений натовп повністю захопив усі державні будівлі, в тому числі президентський палац, пограбував їх і просто розійшовся по домівках», - резюмував Скачко.
Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

374