В Україні можливі два сценарії розвитку подальших подій: демократичний і радикальний. Про це, як передає кореспондент Forum'у, повідомив сьогодні журналістам директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

«Є два можливі сценарії: компромісний - мирний, демократичний і форс-мажорний - радикальний, силовий. Якщо говорити про несприятливі варіанти - то це білоруський, російський, єгипетський, сирійський і лівійський, а може ще й румунський. Прийнятний варіант - український, випробуваний у 2004-му році, коли в парламенті політичний клас зміг домовитися, знайти компромісні рішення і вивести країну з глибокої кризи», - заявив експерт.

За словами Карасьова, для мирного розвитку сценарію, в Парламенті має бути сформульована проєвропейська більшість, яка візьме і передасть Президентові резолюцію про вимогу підписати угоду про Асоціацію з Європейським Союзом.
«Це випустить пар, тому що багато незадоволені саме непідписанням. Також необхідно покарати винних у розгоні євромайдану. І одним Коряком тут не обійтися, у відставку повинен подати міністр внутрішніх справ. Крім того, це проблема уряду, Президента і парламенту. Потрібно перезавантажити всю систему влади», - зазначив Карасьов.

Однак експерт зазначив, що поки складно сказати, - чи є сенс вимагати імпічменту Президента прямо зараз, чи варто почекати до 2015-го року.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

904