Коли з трибуни партійні лідери закликають ламати держбудівлі - це злочин. Про це заявив сьогодні під час онлайн-марафону «Що чекає Україну? Аналіз поточних подій» в онлайн-студії «Inpress-клуб» відомий правозахисник Едуард Багіров, повідомляє кореспондент Forum'у.


«Потрібно особисті амбіції й статутні завдання своєї партії не ставити вище інтересів простих людей, - зазначив правозахисник. - Завдання будь-якої партії - будь-якою ціною прийти до влади. Коли з трибуни партійні лідери закликають ламати держбудівлі - це злочин. Ти - мій спільник у кримінальній справі».

За словами Багірова, лідери, які ведуть за собою людей, повинні відповідати за кожне своє слово і прочитувати наслідки.

«Я не хочу, щоб ця влада далі продовжувалася, але нехай вони доживуть до 2015 року, і я законним способом прийду і проголосую за тебе, Тягнибок, за тебе, Кличко, за тебе, Яценюк, чи за когось іншого, це буде моє право, - зазначив правозахисник. - Але ти не закликай мене порушувати закони України. Тому я голосуватиму тоді, коли це прописано в Конституції, але не шляхом масових акцій порушення закону. Працівники «Беркута» грубо порушили КПК і закони. Так ми будемо такі ж, як вони, тільки навпаки? Якщо у тебе мізків не вистачає, щоб думати про майбутнє, куди ти лізеш в опозиційні лідери?».

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

258