Масові заворушення в Україні пройдуть без особливих наслідків для макроекономіки країни, якщо влада і опозиція діятимуть адекватно. Про це сказав колишній заступник голови правління Нацбанку Олександр Савченко в коментарі Forbes.

«Потрібно, щоб не тільки руки, але і язики трималися в стороні від промисловості і банківської системи. Головне, щоб фінанси і великі підприємства були в стороні від революції. Якщо це буде досягнуто - політична ситуація ніяк не відіб'ється на курсі. Подивіться на Іспанію - там теж були протести, але банківську систему вони не зачепили», - заявив він.

Експерт також зазначив, що поки що передумов для запровадження банківського мораторію, який був у 2004 році під час Помаранчевої революції, немає.

Нагадаємо, що протестувальники у Києві вчора захопили будівлю КМДА, намагалися захопити Адміністрацію Президента. Сьогодні мітингувальники проводять акцію протесту біля Кабміну, і кілька десятків людей стоять біля будівлі Нацбанку, який знаходиться в безпосередній близькості до Майдану Незалежності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

192