Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус разом зі своїми заступниками з понеділка, 2 грудня, пішли у відпустку без збереження заробітної плати, «виконуючи волю багатотисячного віча, яке відбулося біля обладміністрації 1 грудня». Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті міськради.

«Саме таким чином ми заявляємо свою позицію і виявляємо солідарність зі страйкарями, оскільки згідно з чинним законодавством, державним службовцям заборонено страйкувати», - зазначив Анушкевичус.

Аналогічно вчинили й інші державні службовці (працівники виконавчого комітету), які працюють в органах виконавчої влади Івано-Франківська.

«Щодо промислових підприємств, підприємств малого і середнього бізнесу, то це їхнє право і їхній вибір - страйкувати чи ні», - йдеться в повідомленні.

Водночас, за словами міського голови, дитячі садки, школи та лікувальні заклади, за винятком їхніх управлінських структур, працюватимуть у звичайному режимі. Також працюватимуть комунальні підприємства, які забезпечують нормальну життєдіяльність Івано-Франківська (теплопостачання, водопостачання і водовідведення, освітлення та вивезення ТПВ).

Як повідомляв ForUm, 1 грудня на позачерговій сесії Тернопільської міської ради депутати прийняли рішення оголосити в місті безстроковий загальноміський мирний страйк.

Штаб Координаційної ради Львівської області оголосив загальнообласний страйк з 2 грудня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

380