Лідери опозиційних фракцій на знак протесту проти того, що голова парламенту Володимир Рибак відмовився розглядати пропозицію про відставку Кабміну, покинули засідання погоджувальної ради Верховної Ради. Про це повідомляє кореспондент Forum'у.

За словами лідера фракції «Батьківщина» Арсенія Яценюка, опозиція вимагає почати завтрашнє засідання ВР з висловлення недовіри Кабміну.

Також опозиціонери вимагають притягнути до відповідальності главу МВС Віталія Захарченка, розпустити спецпідрозділ «Беркут», який брав участь у побитті мітингувальників у ніч з 29 на 30 листопада у Києві, і розпочати кримінальне провадження щодо провокаторів, які брали участь у штурмі Адміністрації Президента 1 грудня.

Рибак відмовився розглядати сьогодні ці питання. «Ми будемо обговорювати те, що є в порядку денному», - сказав він.

Він запропонував розглянути дані питання на завтрашньому засіданні ВР.

«Завтра у парламенті ми обговоримо всі питання... Ви чули заяви трьох опозиційних фракцій. Вони сформулювали питання, ми їх розшифруємо, і завтра будемо готові розглядати в сесійній залі», - зазначив голова ВР.

Нагадаємо, у ніч на 30 листопада «Беркут» жорстоко розігнав євромайдан у Києві.
1 грудня на вулиці столиці вийшли майже 500 тисяч громадян, обурених нападом на мирних учасників протесту.

Однак, близько півтисячі молодиків спортивної статури прорвали кордон міліції й імітували захоплення Адміністрації Президента.

Пізніше МВС України повідомило, що до правопорушень біля Адміністрації Президента України причетні понад 300 радикально налаштованих членів організації «Братство», які діяли під наглядом Дмитра Корчинського.

Тетяна Григор'єва, Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

314