Президент Польщі Броніслав Коморовський скликає в найближчі дні засідання Ради національної безпеки щодо ситуації в Україні, повідомляє сайт польського президента.

«Президент оголосив, що в найближчі дні скликатиме нараду Ради національної безпеки, на якій поділяться своїми думками уряд, опозиції і парламентські сили Польщі», - сказано в повідомленні.

Крім того, президент додав, що найближчим часом планує обговорити цю ситуацію по телефону з Главою Української Держави Віктором Януковичем, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Саме час задуматися, це час для того, щоб заспокоїтися, це пора мудрих рішень, щоб повернутися до переговорів щодо підписання Угоди про асоціацію», - сказав Коморовський.

На думку польського президента, масовість демонстрацій показує, що існує величезна суспільна підтримка євроінтеграції України. Разом з тим, Коморовський висловив сподівання, що ці акції носитимуть мирний характер, адже будь-які насильницькі дії можуть негативно позначитися на інтеграції.

Також польський президент запевнив, що його країна готова робити все для підтримки України в складній економічній ситуації.

Як раніше повідомляв ForUm, після того, як у ніч на 30 листопада Майдані Незалежності відбулися зіткнення між правоохоронцями та мітингувальниками, 1 грудня десятки тисяч українців вийшли на вулиці столиці з протестом.

Однак, близько півтисячі молодиків спортивної статури прорвали кордон міліції й імітували захоплення Адміністрації Президента.

Пізніше МВС України повідомило, що до правопорушень біля Адміністрації Президента України причетні понад 300 радикально налаштованих членів організації «Братство», які діяли під наглядом Дмитра Корчинського.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2856