Рішення уряду про припинення підписання Угоди про асоціацію з ЄС є правильним і своєчасним, а отриману паузу Україна зможе витратити на більш якісну підготовку до євроінтеграції. Таку думку висловив міністр доходів і зборів України Олександр Клименко.

«Рішення, прийняте КМУ про припинення підписання Угоди про асоціацію з ЄС, насправді, дуже правильне і своєчасне, тому що від того, як ми його підпишемо, бізнес (підприємства), промисловість повинні виграти, і в жодному разі не зазнати збитки», - заявив він.

За словами міністра, пауза означає більше часу на якісну підготовку до глибшої євроінтеграції, проте зовсім не повинна приводити до висновку про зміну зовнішнього вектора країни. «Тут важливо розуміти, що ніхто не змінює євронапрямок. І євроінтеграція залишається пріоритетом державної політики», - сказав Клименко.

Глава відомства висловив упевненість в тому, що для отримання максимально вигідного ефекту (як для населення, так і для економічних суб'єктів), український уряд спільно зі своїми європейськими та російськими партнерами має сісти за спільний стіл переговорів, щоб отримати відповіді на досить непрості питання співпраці.

«При цьому звертаю увагу на те, то ми, як Міністерство доходів і зборів, у жодному разі не зупиняємося, а продовжуємо працювати з ЄС. У нас іде конструктивний діалог з єврокомісаром з нашого профілю - щодо податків та митної справи», - підкреслив Клименко.

Крім того, відомство сьогодні активно працює над тим, щоб його сертифікати, як сертифікати уповноваженого економічного, визнавалися в ЄС, і, відповідно, українські економічні інститути визнавали європейські сертифікати.

«Ні на хвилину не зупиняється ця робота. Вона технічна, але вона необхідна. Не можна ціною, досить великою ціною, втрат бізнесу підписувати які-небудь документи. Ми повинні бути вивірені в наших кроках. Уникати втрат й отримувати максимальні вигоди. Для цього уряду необхідний час. Для цього необхідний час Європейського Союзу і Російської Федерації», - підкреслив Клименко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

379