Україна взяла паузу в підписанні асоціації з ЄС, щоб відстояти в процесі євроінтеграції власні економічні інтереси, а також краще підготуватися до економічної інтеграції з цим об'єднанням, провести необхідні переговори з іншими партнерами, завила міністр юстиції Олена Лукаш.

«У зв'язку з тим, що для України виникли ризики застосування економічної частини асоціації з ЄС, у тому числі у зв'язку з геополітичними проблемами, уряд запропонував шлях переговорів у тристоронньому форматі і відтермінування підписання цієї угоди», - сказала міністр.

Лукаш також зазначила, що Україна в процесі євроінтеграції повинна відстоювати власні економічні інтереси. Для цього, за її словами, і була зроблена пауза в підписанні асоціації з ЄС.

«Я вважаю, що Україна повинна відстоювати свої національні інтереси. Сьогодні це угода про зобов'язання України перед країнами ЄС, перед Європейським Союзом. Це угода про те, як наша країна стане кращою і відповідатиме вимогам, стандартам, регламентам ЄС, саме про це цей документ. І ми усвідомлюємо, яким складним буде шлях модернізації, ми усвідомлюємо, що внаслідок підписання цієї угоди - я в це вірю - за один день країна кращою не стане. Тому, якщо потрібно взяти паузу і провести додаткові переговори, щоб не втратити наші національні інтереси - це потрібно розуміти і ставитися до цього спокійно», - сказала Лукаш.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

290