На позачерговій сесії Тернопільської міської ради депутати прийняли рішення оголосити в місті з 1 грудня 2013 р. безстроковий загальноміський мирний страйк, повідомляє прес-служба міськради.

У рішенні, зокрема, йдеться: «Враховуючи крайню небезпеку, що нависла над Україною у зв'язку з грубим і цинічним порушенням громадянських прав під час жорстокої і кривавої розправи спецпідрозділу «Беркут» над мирним євромайданом вночі 30 листопада 2013 року у Києві, враховуючи висновки постійної комісії міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності, міська рада вирішила оголосити з 1 грудня безстроковий загальноміський мирний страйк».

Контроль за виконанням рішення покладено на постійну комісію міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності.

Як повідомляв ForUm, 30 листопада близько 4:00 бійці спецпідрозділу «Беркут» розігнали євромайдан на Майдані Незалежності у Києві. При цьому були затримані і доставлені в Шевченківське районне відділення міліції 35 учасників акції. За даними лікарів, за медичною допомогою звернулися 35 осіб, 7 з них були госпіталізовані.

21 листопада Кабінет Міністрів України вирішив призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами. У зв'язку з цим у містах країни проходили акції на підтримку євроінтеграції.

За фактом перевищення службових повноважень міліціонерами в ніч на суботу на Майдані Незалежності відкрито кримінальне провадження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

375