Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко вибачився перед українцями за надмірне застосування сили на Майдані Незалежності у ніч на суботу.

«Я хотів би від себе особисто, від членів колегії принести вибачення за надмірне використання сили по відношенню до учасників акції на Майдані... Я хотів би заявити, що активні дії не входили в плани МВС», - цитує Захарченка «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, у Києві 30 листопада близько 4:00 бійці спецпідрозділу «Беркут» розігнали євромайдан на Майдані Незалежності. При цьому були затримані і доставлені в Шевченківське районне відділення міліції 35 учасників акції. За даними лікарів, за медичною допомогою звернулися 35 осіб, 7 з них були госпіталізовані.

21 листопада Кабінет Міністрів України вирішив призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами. У зв'язку з цим у містах країни проходили акції на підтримку євроінтеграції.

За фактом перевищення службових повноважень міліціонерами в ніч на суботу на Майдані Незалежності відкрито кримінальне провадження.

Генеральна прокуратура України почала перевірку всіх обставин подій на Майдані.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

358