З 4.00 до 9.00 у швидку допомогу Києва звернулися 35 учасників масових акцій у центрі міста. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу заявив головний лікар Київської міської станції швидкої медичної допомоги Анатолій Вершигора.

За його словами, семи людям надана медична допомога на місці звернення, 21 - в умовах лікувальних закладів без госпіталізації.

Також він зазначив, що 7 осіб госпіталізовано, з них 1 знаходиться в 17-й міській лікарні, 2 - у 8-й, 3 - у лікарні швидкої допомоги та 1 - у Жовтневій лікарні. Він також спростував інформацію про те, що одного пацієнта довелося оперувати. «Проводиться консервативне лікування», - сказав медик.

Вершигора повідомив, що серед тих, хто звернувся, немає неповнолітніх. «Це люди від 18 до 63 років», - заявив медик.

Крім того, за його словами, було 9 викликів з Шевченківського РВВС за адресою Герцена, 44. «7 осіб було госпіталізовано, двоє залишені для подальшого лікування», - зазначив Вершигора. Він підкреслив, що виклики надходили як від громадян, так і від народних депутатів.

Він також зазначив, що основними травмами постраждалих були забої. «Можна сказати, що це садна, є черепно-мозкова травма, травма носа», - сказав він. При цьому Вершигора повідомив, що інформація про перелом в одного з постраждалих не підтвердилася.

За словами медика, також була надана допомога одному потерпілому в Михайлівському соборі.

Вершигора також підкреслив, що ніхто примусово не виписував людей з лікарень. «Насильно ніхто нікого не виписував. Пацієнт на це повинен погодитися», - сказав він і додав, що медична допомога надається всім незалежно від місця проживання та реєстрації.

Медик також повідомив, що зараз «швидкі» чергують біля Шевченківського РВВС, на вулиці Городецького, а також одна бригада виїхала за викликом на Михайлівську площу, однак потерпілий до медиків не підійшов.

При цьому, за його інформацією, правоохоронці за медичною допомогою не зверталися.

Як раніше повідомляв ForUm, у зв'язку з низкою сутичок та інцидентів, що відбулися на Майдані Незалежності у Києві, міліцією було прийнято рішення про відтиснення людей з головної площі столиці.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195