У зв'язку з низкою сутичок та інцидентів, що відбулися за останні кілька годин на Майдані Незалежності в Києві, було прийнято рішення про відтиснення людей з головної площі столиці, повідомили в міліції Києва.

Як розповіли в столичній міліції, після інцидентів, які сталися у п'ятницю пізно ввечері, були ще сутички з представниками комунальних служб.

«Через низку інцидентів, сутичок було прийнято рішення про відтиснення людей з Майдану Незалежності», - пояснили в міліції.

Між тим, у ГУ МВС України в Києві наголосили, що під час відтиснення активістів з Майдану, тобто, по суті, розгону, «учасники мітингу закидали співробітників міліції піротехнічними засобами, камінням і пошкодили міліцейський автобус».

Перед цим на Майдані сталися сутички між учасниками мітингу і правоохоронцями. Конфлікт виник через два мікроавтобуси з маркуванням партії «Батьківщина», які були заблоковані патрульними автомобілями ДАІ.

Навколо транспорту скупчилися активісти євромайдану, потім до місця події підійшли міліціонери в спецобмундируванні і відтіснили їх з проїжджої частини Хрещатика.

На місці були лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк і екс-глава МВС, лідер руху «Третя українська республіка» Юрій Луценко. Яценюк разом із керівником київського ДАІ сіли разом у заблокований автомобіль, і відігнали його на інший бік площі.

Наразі близько 50 учасників акції на підтримку євроінтеграції України знаходяться в підземному переході біля виходу на Майдан Незалежності, ще близько 20 учасників - на вулиці навпроти, передає «Інтерфакс-Україна».

За розповідями учасників мітингу, 35 мітингувальників були затримані і перебувають у Шевченківському підрозділі

Зараз доступ до частини Майдану, біля підніжжя Стели Незалежності, де було розташовано євромістечко, заблокований правоохоронцями.

Міліцейських підрозділів небагато, вони стоять ланцюгом вздовж металевої огорожі, якою обнесена ця частина Майдану. Водночас у межах огородженої території комунальні служби прибирають сміття і залишки наметового містечка, знімають наклеєні гасла та лозунги.

До трьох учасників акції, які вивісили плакат уздовж проїжджої частини, підійшла група правоохоронців, які проводять з ними бесіду.

Навколо Майдану в різних місцях стоять автобуси з бійцями спецпідрозділів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

502