Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко закликав українців вирішувати питання цивілізовано, як належить європейцям. Про це йдеться у зверненні Захарченка до громадян України, розміщеному на сайті МВС.

«Хочу звернутися до кожного з вас при сьогоднішній ситуації в країні. Упевнений, що ми - європейська нація і повинні вирішувати питання виключно цивілізовано, як це і належить європейцям», - наголошується у зверненні.

При цьому він нагадав, що два роки тому чітко задекларував, що в діяльності міліції основним повинен бути принцип «людина понад усе».

Захарченко закликав людей до мудрості і толерантного ставлення один до одного: «В інтернет-просторі і в засобах масової інформації поширюються окремі заклики до радикальних дій, що виходять за рамки правового поля.

Я розраховую на мудрість і виваженість нашої спільноти, взаємну повагу і толерантне ставлення до поглядів один одного. Запевняю, що органи внутрішніх справ готові виконати свою основну функцію - забезпечити громадський порядок і безпеку громадян».

Глава МВС вимагав від працівників міліції «діяти виключно в рамках закону і адекватно до ситуації, що складається».

«Водночас закликаю організаторів мирних зібрань, політичних лідерів, народних депутатів усвідомити також і свою міру відповідальності за неухильне дотримання законів України. Ми разом з вами маємо не допустити приводів до агресивних дій, непокори при виконанні вимог чинного законодавства, в першу чергу - з боку молодого покоління, студентів», - йдеться у зверненні.

За його словами, сьогодні в Україні приймаються доленосні рішення щодо стратегічного розвитку нашої держави. «У суспільстві висловлюються різні погляди щодо цього. Думка кожного з вас дуже важлива. Але всі рішення мають бути виваженими і ґрунтуватися на національних інтересах», - підкреслив міністр.

Нагадаємо, раніше Захарченко закликав міліціонерів не піддаватися на провокації, не допускати ескалації конфліктів і деструктивних дій з боку певних осіб.

У Києві, а також в інших містах країни проходять безстрокові акції на підтримку європейської інтеграції України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216