Президент України Віктор Янукович запросив президента Франції Франсуа Олланда відвідати з візитом Україну. Про це він заявив під час двосторонньої зустрічі президентів у Вільнюсі, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

Янукович підкреслив важливість поглиблення двосторонньої співпраці між країнами. У цьому контексті Президент відмітив необхідність контактів на високому рівні між Україною та Францією.

«Пропоную, щоб ми з вами спільно започаткували цю роботу», - сказав Глава держави.

Янукович запросив Олланда відвідати Україну з візитом і оглянути будівництво нового об'єкта «Укриття», який споруджується над четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС французькими фахівцями.

Хорошим прикладом співпраці між Україною та Францією, на переконання Президента, також може стати створення міжнародного Центру з ядерної безпеки на базі Чорнобильської атомної електростанції.

Говорячи про зовнішню політику нашої держави, Янукович запевнив Олланда в незмінності євроінтеграційних прагнень України.

Президент Франції, у свою чергу, зазначив, що з повагою ставиться до рішення України про зупинення підписання Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі. За його словами, в цих питаннях необхідно все зважити, враховуючи економічну ситуацію в Україні».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204