Для Опозиції було б зручне підписання Угоди про асоціацію з ЄС за будь-яких наслідків для України. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час круглого столу сказав директор Інституту стратегічної політики Юрій Кочевенко.

«Для опозиції було б, звичайно, цікаво, якби зараз підписали Угоду про асоціацію. - Ред.). Вони б сказали, що це ми продавили, ми вивели людей на Майдан, і ті зажадали (підписання. - Ред.). А потім, коли посиплються всі ось ці наслідки, хто винен? Все одно влада винна. Тобто, дуже зручно - вони реалізують той план, який їм вигідний, але при цьому відповідальності на них ніякої», - зазначив експерт.

Кочевенко також зазначив, що люди, які вийшли на вулицю на знак підтримки євроінтеграції України, насправді не готові до негативних наслідків.

«Ось запитати у людей на Майдані, чи вони готові? Вони кажуть, що готові. Деякі блогери навіть писали, що готові рублем постраждати за Європу. Добре, значить у тебе багато грошей і ти готовий. А запитай у луганського чи запорізького робочого, чи готовий він? Вони тільки кажуть, що готові. А коли настануть ці наслідки, все одно буде винна влада, бо щось недогледіли, не додумали, десь не погодилася. І навіть неважливо, яка це буде влада», - зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні, 29 листопада, Президент України Віктор Янукович взяв участь у ранковому засіданні саміту «Східного партнерства», на якому Україна та ЄС не підписали Угоду про асоціацію.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

283