Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області засудив чотирьох підсудних у справі про побиття і зґвалтування жительки Врадіївки Ірини Крашкової до термінів ув'язнення від 5 до 15 років.

Вирок сьогодні, 29 листопада, зачитала головуюча суддівської колегії Тетяна Маржина.

Зокрема, капітана міліції Євгена Дрижака за скоєння розбою, зґвалтування і спробу вбивства мешканки Врадіївки Ірини Крашкової, а також службові злочини і зберігання наркотиків суд засудив до 15 років в'язниці з конфіскацією всього майна, позбавлення спеціального звання «капітан» і штрафу в сумі 10 тис. грн., повідомляє «УНІАН».

Лейтенанта міліції Дмитра Поліщука за злочини проти Крашкової та службові злочини - до 15 років в'язниці з конфіскацією всього майна та позбавлення спеціального звання «лейтенант».

Єгер Сергій Рябіненко засуджений за розбій і замах на вбивство Крашкової - до 11 років в'язниці з конфіскацією майна.

Крім того, екс-заступника начальника Врадіївського райвідділу міліції майора Михайла Кудринського за приховування тяжкого злочину та перевищення влади суд позбавив звання «майор» та засудив до 5 років в'язниці і присудив виплатити штраф у розмірі 10 тис. грн на користь держави.

Позов прокуратури про стягнення 10,581 тис. грн, витрачених на лікування Крашкової суд вирішив повністю задовольнити, а позови про стягнення матеріальної та моральної шкоди задовольнити частково і стягнути в солідарному порядку з трьох підсудних 6,789 тис. грн матеріального збитку і моральної шкоди - по 150 тис. грн з Поліщука і з Дрижака, і 100 тис. грн - з Рябіненка.

Крім того, суд постановив стягнути з підсудних кошти, витрачені на проведення експертиз.

Нагадаємо, 8 жовтня Первомайський районний суд почав розгляд по суті справи про побиття 29-річної Ірини Крашкової.

У смт Врадіївка Миколаївської області 26 червня троє чоловіків затягли в автомобіль Крашкову, вивезли її в лісосмугу біля с. Сирове, побили і зґвалтували.

28 червня за підозрою у скоєнні зґвалтування, розбійного нападу та нанесення тяжких тілесних ушкоджень затримали лейтенанта міліції Дмитра Поліщука і таксиста Сергій Рябіненка.

Увечері 2 липня прокуратура Миколаївської області затримала капітана Врадіївського райвідділу міліції Євгена Дрижака.

У Врадіївці після цього відбулися масові акції протесту, люди вимагали покарання міліціонерів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

634