На сьогоднішній день курс гривні перебуває під контролем Нацбанку, на ринку не очікується якихось серйозних потрясінь до кінця року. Про це розповіли опитані банкіри.

«Потрібно подивитися, як поведе себе ринок у найближчі два тижні. І пауза в євроінтеграції, і деякі кроки уряду повинні проявити себе найближчим часом. Якщо нічого не станеться, то ринок заспокоїться, і гривня буде стабільною до кінця року. У такому випадку максимальний курс, який ми зможемо побачити на кінець року, складе 8,25 грн./дол.», - розповів заступник голова Єврогазбанку Роман Горбачов.

Банкір констатує, що попит на іноземну валюту цієї осені має сезонний характер.

«Сказати, що він масовий - невірно. Якщо порівняти з минулим або позаминулим роком, то він набагато менший. Все-таки ставки по гривневих вкладах досить високі, тим більше з'являються нові короткострокові пропозиції від банків, де прибутковість набагато вища, ніж по валютних вкладах», - додав він.

Член наглядової ради Українського кредитно-банківського союзу Ярослав Колесник зауважив, що на сьогоднішній день курс знаходиться під контролем Нацбанку, а на ринку не очікується якихось серйозних потрясінь.

За його словами, будь-яка більш-менш серйозна небезпека відразу ж локалізується регулятором.

«У цьому сенсі пересічним українцям не варто переживати за курс. Частково може зміцнити національну валюту традиційний обмін іноземної валюти на гривні напередодні новорічних свят. Хоча це в деякому сенсі компенсується і зворотним процесом (обміну гривень на інвалюту), коли люди будуть виїжджати за кордон на свята», - пояснив експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

161