Європейський союз чинив тиск на Україну. Про це під час Громадського форуму «Євразійська економічна інтеграція: досягнення і проблеми» сказав голова Державної думи Російської Федерації Сергій Наришкін, передає кореспондент Forum'y з Казані.

«Наше засідання співпало з Вільнюським самітом, на якому передбачалося підписання Угоди про асоціацію з Україною. Робота над нею була припинена. Ми спостерігали безпрецедентний тиск Заходу на Україну. Єврочиновники постійно були присутні на засіданнях Верховної Ради України та комітетів, і навіть робочих груп. Про це мені вчора в Пітері розповіли депутати ВР», - сказав Наришкін.

Він нагадав, що єврочиновники вимагали виконання деяких умов для євроінтеграції України. «При цьому ставилися ультимативні терміни, які постійно переносилися. Змінювалася й аргументація. Спочатку українцям обіцяли швидке поліпшення, а тепер закликають потерпіти 8-10 років, затягнути пояси, пережити закриття підприємств і масове безробіття і потім настане «єврощастя», - зазначив голова Держдуми.

Також він назвав «неприпустимою і принизливою по відношенню до суверенної і незалежної України» участь спікера парламенту Литви в акціях на Майдані. «Вона без офіційного запрошення прибула в Київ і брала участь у мітингу, в акції опозиції проти рішення уряду України. По суті, це зневага і порушення всіх норм взаємин між державами. Така акція негативно позначиться і на авторитеті влади Литви. Литва зараз головує в Євросоюзі. Це не робить честі ЄС, і я дуже шкодую про це», - висловив свою точку зору Наришкін.

«На відміну від західних діячів, представники МС завжди підкреслювали, що євразійський і європейський вибір - це суверенне право будь-якої держави. Ми ніколи не протиставляли євразійську і європейську інтеграцію. Європейська інтеграція - лише частина інтеграції на євразійському просторі», - вважає він.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186