Президент України Віктор Янукович проявив мужність і прийняв мудре рішення щодо припинення підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Про це під час Громадського форуму «Євразійська економічна інтеграція: досягнення і проблеми» в Казані сказав Уповноважений уряду України з питань співпраці з РФ, державами - учасниками СНД, ЄврАзЕс та іншими регіональними об'єднаннями Валерій Мунтіян, передає кореспондент Forum'у.

«Президент України Віктор Янукович, коли закінчилася офіційна частина Вільнюського саміту, не підписав Угоду. Це важливе повідомлення. Він проявив мужність, незважаючи на шалений тиск і ЄС, і США, і внутрішніх сил. Це складний для України вибір», - сказав Мунтіян.

Також він нагадав про рішення Кабінету Міністрів України. «Дякувати Богу, що уряд зробив мудрий висновок і взяв мудру паузу. А могло б бути зовсім по-іншому... Могла б бути революція, війна, громадянська непокора після підписання Угоди. Але не було б того, хто цю пожежу загасить, лише ті, хто її розпалює. У разі підписання Угоди ми б втратили 30% ринку. Хто б поїхав у ЄС? Пенсіонери? Ні. Туди хотіла виїхати молодь, але на кого залишаться старі батьки? Хто захищатиме батьківщину і народжуватиме дітей? А там система їх не прийме. В Іспанії серед молоді безробіття становить 58%. Вони ніколи не посунуться і не дадуть хороші робочі місця», - вважає він.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович взяв участь у ранковому засіданні саміту «Східного партнерства», на якому Україна та ЄС не підписали Угоду про асоціацію і поки що не оголосили ніяких декларацій.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

332