Європа внаслідок зменшення пільг для своїх фермерів незабаром скоротить виробництво сільгосппродукції. Після цього європейці почнуть активніше скуповувати українську продукцію АПК.

Про це в інтерв'ю газеті «Капітал» розповів міністр аграрної промисловості та продовольства Микола Присяжнюк.

«ООН чітко сказала: наростити обсяг виробництва сільськогосподарської продукції можуть три країни: Україна, Бразилія і Росія. Бразилія - за рахунок вирубки лісів, що не є правильно з точки зору екології. Росія поки імпортозалежна, і їй потрібно ще наситити внутрішній ринок. Ми - найперспективніші для світового ринку», - сказав він.

Міністр зауважив, що Європа незабаром буде змушена зменшувати пільги для своїх фермерів, оскільки її бюджет не витримає такого навантаження.

Цей захід, за його словами, призведе до скорочення виробництва сільгосппродукції у Європі, через що європейці почнуть активніше скуповувати українську продукцію.

Коментуючи перспективи експорту продукції АПК в країни Митного союзу, він зазначив, що цей ринок поступово буде насичуватися, тому для України він стане менш привабливим.

«Близький Схід і країни Перської затоки вже самостійно не зможуть виробляти агропродукцію. Цей ринок нам підходить, в тому числі і за рахунок зручного логістичного плеча. Китай, Корея, Японія, Бангладеш - аналогічно. Японія - це країна ексклюзивна, з високими вимогами, але вона постійно в пошуку. Для України це буде преміум-ринок», - додав Присяжнюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2946