Президент України Віктор Янукович взяв участь у ранковому засіданні саміту «Східного партнерства», на якому Україна та ЄС не підписали Угоду про асоціацію і поки що не оголосили жодних декларацій, передає кореспондент Forum'у із Вільнюса.

Ранкове засідання відкрилося підписанням Грузією і Молдовою парафованих угод про Асоціацію з ЄС. Від Євросоюзу під документами поставила підпис верховний представник із зовнішніх справ та політики безпеки Кетрін Ештон, від Грузії - глава МЗС Майя Панджікідзе, від Молдови - прем'єр Юрій Лянке.

«Зроблений у Вільнюсі крок наблизить нашу державу до повноправного членства в ЄС. Це чіткий шлях вперед у наших відносинах, які, безсумнівно, одного разу приведуть мою країну в ЄС», - зазначив Лянке.

Президент Євроради Херман ван Ромпей привітав перераховані країни з прогресом у справі євроінтеграції. Крім того, Азербайджан підписав угоду про спрощення візового режиму з ЄС.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович на робочій вечері глав делегацій-учасниць саміту «Східного партнерства» особисто запропонував тристоронні переговори між Україною, ЄС і Росією.

У Вільнюсі проходить саміт програми Європейського Союзу «Східне партнерство». «Східне партнерство» - проект Європейського Союзу, що має на меті розвиток інтеграційних зв'язків Євросоюзу з шістьма країнами колишнього СРСР: Україною, Молдовою, Азербайджаном, Вірменією, Грузією і Білоруссю.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

377