Призупинення євроінтеграційних процесів дозволить Україні врегулювати ті проблеми, які останнім часом виникли у торговельних відносинах з Російською Федерацією. Таку думку висловив доктор економічних наук Олексій Плотніков у прямому ефірі Першого Національного телеканалу в рамках спеціального марафону «Європейський час».

«За останній час втрати економіки становили 4,2 млрд доларів - це втрати українського експорту в РФ», - заявив експерт.

На його думку, це серйозний удар для вітчизняних підприємств, багато з яких змушені простоювати, залишаючи людей без роботи. При цьому Плотніков висловлює надію на те, що ситуація може бути нормалізована. «Навіть якщо буде врегульована ситуація з українським експортом - це вже буде позитив», - сказав він, відповідаючи на запитання ведучого про можливі преференції, які країни Митного союзу можуть надати Україні.

Плотніков упевнений в тому, що ситуація з підписанням Угоди про асоціацію з ЄС не зміниться у п'ятницю, 29 листопада. Але при цьому вважає, що все таки прозвучить якась спільна заява українських та європейських політиків про збереження курсу на євроінтеграцію і про продовження роботи над угодою. «Йдеться про те, щоб нормалізувати ситуацію, а не про те, що ми розвернемося і підемо в інший бік», - заявив експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

176