Європейська модель охорони здоров'я залишається орієнтиром у процесі модернізації української медицини. Про це заявив перший заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Качур на зустрічі зі студентами і викладачами Київського міського медичного коледжу, повідомляє прес-служба МОЗ.

«Медична реформа, яку проводить Міністерство охорони здоров'я України, націлює медичну галузь країни саме на європейські стандарти і зразки. І кожен з вас, студентів, після закінчення навчання працюватиме в реформованій галузі - а значить, з урахуванням передових європейських тенденцій», - сказав Качур.

Крім того, він зазначив, що ініційована Президентом України реформа в медичній галузі повністю гармонізована з європейською політикою «Здоров'я-2020», на основі якої розроблено проект загальнодержавної програми «Здоров'я 2020: український вимір».

«Європейська модель охорони здоров'я є орієнтиром у процесі модернізації української медицини. За європейськими стандартами відбувається створення вітчизняної служби екстреної медичної допомоги: від закупівлі сучасних автомобілів швидкої, оснащених медичним обладнанням, до встановлення тимчасових вимог проїзду бригад екстреної допомоги до пацієнта», - сказав Качур.

Також перший заступник міністра охорони здоров'я України відповів на численні запитання студентів. «Ми всі бачимо, що процес реформування відбувається не без труднощів. І не в останню чергу це пов'язано з непростою економічною ситуацією як в країні, так і у всьому світі. Нам часто доводиться чути критику за непродуманість перетворень та їх наслідків. Тому сьогодні, коли Україна опинилася перед черговим надзвичайно складним вибором, ретельні розрахунки та зважений підхід до умов, за яких відбувається підписання Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС, просто життєво необхідні державі», - підкреслив чиновник.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194