Підвищення вартості проїзду орієнтовно до 3 грн у всіх видах громадського транспорту столиці відбудеться, швидше за все, з 1 лютого 2014 року. Про це сказав сьогодні в інтерв'ю журналістам голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

За його словами, нова система стягування плати за проїзд, про яку вже говорила міська влада (система єдиного електронного квитка. - Ред.), буде впроваджена не раніше ніж з середини наступного року, а не з 1 січня 2014-го.

«Ця система і цей підхід потребують зміни нормативної бази. І на сьогоднішній день у нас остаточної відповіді від відомств немає щодо цього питання. Це потрібно пройти. Відпрацьовуємо це питання. І друге - це технічне питання, необхідно встановити обладнання...», - пояснив Попов відстрочку впровадження нової системи стягування плати за проїзд, повідомляє «УНІАН».

Водночас він зазначив, що вирішено для початку підвищити вартість разової поїздки в громадському транспорті з початку року. «З початку року, а швидше за все, з 1 лютого, тому що ми можемо не встигнути на 1 січня, вирішено впровадити поки що одну-єдину зміну: підвищити разовий проїзд, але зберегти вартість проїзного квитка, який пасажир купує на місяць, квартал, рік», - сказав Попов.

За його словами, для тих, хто використовує проїзний квиток, на деякий час ніяких змін в оплаті не буде. А той, хто купуватиме разовий квиток, платитиме більше, і поки обговорюється сума 3 грн за одну поїздку у всіх видах громадського транспорту, сказав Попов.

Нагадаємо, 12 листопада КМДА запропонувала внести зміни в проект розпорядження «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху», згідно з яким вартість проїзду у комунальному пасажирському транспорті становитиме 3 гривні.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2405