Пауза у підписанні Угоди про асоціацію України з ЄС має дати зрозуміти Євросоюзу, що подальші переговори повинні бути тристоронніми. Про це під час Громадського форуму «Євразійська економічна інтеграція: досягнення і проблеми» сказав член президії Генради партії «Єдина Росія» Андрій Клімов, передає кореспондент ForUm'у з Казані.

«ЄС виявився не готовий до пропозиції розглянути питання української інтеграції трьома сторонами. І те, що каже представник ЄС у Москві... цьому навіть не варто надавати значення, у них навіть директиви немає. Після певної паузи є шанс, що в Брюсселі зрозуміють: тристоронні переговори - це єдиний можливий вихід, при якому можна не втратити обличчя і перспективи продовжити діалог. Для багатьох країн це повинно стати жорстким уроком. Постановка ультиматумів (з боку ЄС. - Ред.) - тільки так, як ми сказали, і ніяк інакше - охолоджує романтичний запал. У Росії ми очікуємо, що ЄС таки почне переговори», - сказав Клімов.

Також він зазначив, що в Україні неправильно розуміють прагнення РФ.

«Головна перешкода на шляху розуміння проблеми відносин Росії-України-ЄС - це міф про те, що РФ - це локомотив, який рухається від європейських цінностей в тайгу. Нічого подібного. Йдеться про інше. Росія не просто пропонує стратегічне партнерство ЄС, але і готова йти до того, що Путін називає «Великою Європою» з єдиним ринком. Прагнення РФ полягають у тому, щоб процес інтеграції був взаємним, а не зробленим за лекалом. Адже необхідно враховувати наші особливості», - вважає він.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів України вирішив призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами.

Кабінет Міністрів ініціював створення тристоронньої комісії з участю Європейського Союзу та Російської Федерації.

Представник глави дипломатії ЄС Кетрін Ештон заявила, що Євросоюз готовий обговорювати торговельне та економічне співробітництво з Росією, заявила Майя Косьянчич.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171