Євромайдан не переросте у революцію, як сталося в Україні у 2004 році.

Про це під час Громадського форуму «Євразійська економічна інтеграція: досягнення і проблеми» сказав народний депутат України (ПР) Андрій Пінчук, передає кореспондент ForUm'у з Казані.

«Багато хто запитує, чи є зв'язок у мітингів на Майдані з 2004 роком, чи зможуть вони перерости у щось більше. Ніякого зв'язку немає, не той масштаб. Не будемо називати помічників Помаранчевої революції. Зараз їх немає, тому і масштаб не той. Але до цього треба поставитися серйозно. Це не політичні акції, не опозиція це організувала. Опозиція далека від проблем більшості людей», - сказав Пінчук.

Нардеп нагадав, що лідера партії «Свобода» Олега Тягнибока українці попросили піти з Майдану під крики «ганьба», тому що учасники мітингу не захотіли вмішувати політиків у народний протест.

«У неділю понад 50 тис. людей вийшли з протестом. Вони висловили свою особисту позицію, показуючи Президенту, що є бажання і чіткий вектор йти на зближення з Європою. Партія регіонів не може ігнорувати думку такої кількості людей. Зараз головне завдання - це знайти золоту середину. У нас є різні думки в країні і потрібно знайти баланс. Це було мудре рішення - зробити паузу, щоб не було поспішних дій, які повинні приводити до процвітання, а не дестабілізації», - вважає він.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193