В Україні будуть ліквідовані Єнакіївська, Миколаївська, Харківська і Фонтанська школи соціальної реабілітації, повідомили в прес-службі Міністерства освіти і науки.

Відповідне розпорядження від 21 листопада 2013 року прийнято постановою КМУ «Деякі питання функціонування шкіл соціальної реабілітації».

Тим часом учні ліквідованих шкіл соціальної реабілітації продовжують навчання в діючих школах.

Відповідно до Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей» у школи соціальної реабілітації направляються діти на підставі рішення суду, що стало причиною зменшення їх контингенту та неефективного використання матеріально-технічної бази шкіл соціальної реабілітації, їх педагогічного потенціалу.

При плановій наповнюваності шести шкіл - 940 місць, станом на 15.11.2013 р. кількість дітей, направлених за рішенням суду, становить 45 осіб; дітей, направлених управліннями освіти і науки за погодженням із службами у справах дітей в експериментальні центри при школах - 45 осіб.

Різке зменшення контингенту дітей у школах соціальної реабілітації призвело до збільшення показника утримання однієї дитини на рік.

Експериментальна діяльність зі створення центрів соціально-педагогічної підтримки при школах соціальної реабілітації завершується у 2013 році. Крім того, діти соціально незахищених категорій знаходяться ізольовано в центрах від сімей багато років.

Ухвалення постанови сприятиме оптимізації мережі шкіл соціальної реабілітації, створенню необхідних умов для організації навчання та соціально-педагогічної підтримки дітей, які вчинили правопорушення, що мають ознаки суспільно небезпечного діяння, в існуючих школах соціальної реабілітації та врегулює питання ефективності використання бюджетних коштів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177