Угода про асоціацію між Україною і Європейським Союзом може бути підписана, як тільки Київ буде готовий до цього, заявив європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле.

«Ця пропозиція ще актуальна. Угода про асоціацію може бути підписана тоді, коли Україна буде готова до цього», - сказав він у четвер у Вільнюсі під час бізнес-форуму в рамках саміту «Східного партнерства».

Коментуючи рішення уряду України припинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію, Фюле сказав: «Дуже неприємно. Розчарування не тільки з боку ЄС, але і з боку українців».

Він також зазначив, що підписання цієї Угоди дало б ясний сигнал інвесторам, що Україна серйозно налаштована на модернізацію. «Це створило б унікальну можливість повернути назад тенденцію скорочення інвестицій і скористатися новими перспективами розвитку переговорів з Міжнародним валютним фондом», - цитує Фюле «Інтерфакс-Україна».

Єврокомісар також наголосив, що Європейський Союз залишається на своїх позиціях щодо необхідності забезпечення зростання добробуту громадян України і назвав цю позицію ЄС «твердою і впевненою».

Як повідомляв ForUm , 21 листопада Кабінет Міністрів України вирішив призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами.

У зв'язку з цим у Києві, а також в інших містах країни, проходять безстрокові акції на підтримку європейської інтеграції України.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171